Moderne gezinnen

Zorg voor elkaar. Nu en in de toekomst.

Bij het starten van een gezin verandert er financieel gezien een hoop. Dit geldt voor elke situatie waarin uw huishouden wijzigt. Of het nu gaat om samenwonen, trouwen, het krijgen van kinderen, een scheiding of een samengesteld gezin. Aan de start van een nieuwe gezinssamenstelling worden er verschillende dingen vastgelegd en geregeld. Het is hierbij belangrijk om per situatie te bekijken wat de wensen zijn en wat er nodig is. Al deze afspraken moeten goed worden vastgelegd bij een notaris. Wij begeleiden u graag tijdens dit proces. Zo weet u zeker dat er niks belangrijks wordt vergeten en dat u de juiste voorlichting krijgt. Alle vragen die u heeft in uw specifieke situatie worden uitgebreid behandeld.

Onderwerpen die van belang zijn bij een (wijzigende) gezinssituatie kunnen zijn:

  • Samenwonen. Welke wensen heeft u samen en hoe kan dit het beste worden vastgelegd?
  • Trouwen. Is er een koophuis of zijn er kinderen in het spel? Hoe wilt u elkaar achterlaten? 
  • Kinderen. Welke wensen heeft u voor de kinderen? Wilt u uw kinderen iets nalaten?
  • Scheiden. Hoe zit het met de financiën? Wat als er een nieuwe partner is?
  • Samengesteld gezin. Hoe wilt u dat uw partner achterblijft? Wilt u de kinderen van uw partner iets nalaten?

Wat zijn de financiële gevolgen bij een (nieuw) gezin?

Er verandert financieel het een en ander bij het starten van een (nieuw) gezin. Of het nu gaat om samenwonen, trouwen, het krijgen van kinderen, een scheiding of een samengesteld gezin. Het is goed om in elke situatie te kijken hoe alles het beste kan worden geregeld. Het is ook van belang dat alles goed wordt vastgelegd bij een notaris.

Om zeker te weten dat er niks cruciaals wordt overgeslagen, begeleidt Meesters in Financiële Planning u in dit proces. Samen bespreken we welke wensen u samen heeft en hoe we van deze wensen de beste afspraken kunnen maken. Alle vragen die u heeft in een specifieke situatie worden uitgebreid behandeld.

Nu is het moment om te plannen voor uw toekomst

Maak een gratis afspraak

Passen gemaakte afspraken nog steeds bij uw wensen?

Ook wanneer uw gezinssituatie ongewijzigd is, is het verstandig om regelmatig te checken of gemaakte afspraken in het verleden nog steeds passen bij de wensen die u nu heeft. Een keuze die ooit is gemaakt in een situatie die nu totaal anders is, kan nare gevolgen hebben als deze nooit is aangepast. Bijvoorbeeld bij een scheiding. Zet daarom uw wensen op papier en bekijk samen met ons wat er nu is geregeld en hoe u het geregeld zou willen hebben. U krijgt altijd een passend advies. Vaak is er ook een notaris nodig voor het opstellen van de benodigde papieren. Ook met het vinden van de juiste notaris kunt u rekenen op onze hulp.

Financiële afwikkeling na scheiding

Bij onze collega Meesters in Mediation kunt u terecht als u een mediator zoekt die u en uw partner kan helpen met de scheiding. Marc Bodenstaff helpt u ook verder met de financiële afwikkeling. Bent u al gescheiden en blijkt dat er achteraf nog een en ander geregeld moet worden op financieel gebied? Dan kunt u uiteraard ook bij ons terecht.

envelopephone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram