Ondernemers en privé

Bent u privé net zo sterk als zakelijk?

Als ondernemer bent u natuurlijk bezig met ondernemen. Maar onderneemt u ook privé? Zijn de financiële keuzes die u maakt in uw bedrijf ook handig voor u als persoon?

Vaak heeft u meerdere wensen die zowel privé als zakelijk van toepassing zijn, zaken staan immers met elkaar in verbinding. Neemt u zakelijk een beslissing, dan heeft dit invloed op uw privé en andersom. Daarom is het goed om na te gaan of een fiscaal gunstige uitkomst binnen uw onderneming ook gunstig is voor u persoonlijk. Of u nu zzp’er of eigenaar van een groot bedrijf met personeel bent.

Passen uw privé doelen bij uw onderneming?

Een voorbeeld hiervan is het kopen van een woning en het afsluiten van een hypotheek. Als u bijvoorbeeld uw zakelijke winst zo laag mogelijk wil houden in verband met de belasting die u moet afstaan, dan heeft dit invloed op uw hypotheek. Een ander voorbeeld betreft pensioen of overlijden. Wilt u uw onderneming nalaten aan uw kinderen of verkoopt u het? Wat levert het bedrijf u op als u wilt stoppen? Het zou natuurlijk fijn zijn als het inkomen na uw pensioen voldoende is om het leven te leiden zoals u dat nu gewend bent. Ook eigen vermogen in de holding vereist de nodige aandacht. Wat gaat u daarmee doen als u verder geen investeringsplannen heeft? Kunt u dit ook privé gebruiken?

Een persoonlijke financiële planning

Dit zijn allemaal vragen en situaties die u samen met ons op kunt nemen in uw financiële planning. Het handige aan een planning is dat u inzicht krijgt in hoe haalbaar uw doelen zijn, zowel zakelijk als privé. We helpen u niet alleen als u al een onderneming heeft, maar ook als u van plan bent om voor uzelf te beginnen. In dit geval informeren we u over wat bijvoorbeeld de juiste ondernemingsvorm is voor u.

Beleggen in de BV of privé?

Veel ondernemers met vermogen willen het vermogen laten groeien. Daarom wordt vaak de vraag gesteld of het verstandiger is om privé te beleggen of in de BV. In beide gevallen moet hier uiteindelijk fiscaal over worden afgerekend. Wat is wijsheid en wat past het beste bij uw doelen en wensen? Wij begeleiden u als financiële planner graag door dit vraagstuk. We kijken naar uw wensen voor de toekomst en naar het fiscale gedeelte. We werken met dit soort cases vaak samen met een fiscalist, zodat u een goede en weloverwogen beslissing kunt nemen.

Nu is het moment om te plannen voor uw toekomst

Maak een gratis afspraak

Wat te doen met uw pensioen?

Iets om zeker bij stil te staan als ondernemer is uw pensioen. Als er namelijk iets onderhevig is aan verandering, dan is het wel de pensioenregeling. Als u voorbereid wilt zijn, is het verstandig om als ondernemer iets te regelen voor uw pensioen. Heeft u bijvoorbeeld al deels pensioen opgebouwd uit eerder werk in loondienst? Kunt u het beste een vast bedrag per maand opzij zetten, beleggen of een spaarpot regelen op een andere manier? Heeft u recht op AOW? Haalt u na uw pensioen nog inkomen uit uw bedrijf? Dit zijn allemaal vragen waar wij u graag bij helpen. Meesters in Financiële Planning helpt u met uw persoonlijke plan.
envelopephone-handsetarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram